Meerweg 71
5976NS
KRONENBERG
tel. 077-4672723

Nadat de 'rook' opgetrokken was na een spannende voetbalmiddag, kunnen we een paar conclusies trekken. Eén: het blijft nog spannend volgende week maandag wie er nu kampioen wordt. Twee: DSV heeft in ieder geval een periode te pakken.

Makkelijk ging het zeker niet in het kleine Kronenberg, waar weer veel Sint Tunnisse supporters naar het knusse sportparkje net buiten het dorp gekomen waren. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. DSV zocht vanaf de aftrap de aanval en drukte Kronenberg terug op de eigen helft. Na een paar minuten spelen kreeg Thomas Jansen een eerste schotkans, na een actie èn steekbal van Lars Veldpaus. Thomas wist niet goed raad met de bal, kans verkeken. Even later kwam Lars vanaf links met een prachtige voorzet die door Rens van Tienen lekker binnengekopt werd (12', 0-1). DSV trok de lijn daarna door, speelde prima dus er kwamen meer kansen. Veelvuldig werden de zijkanten gezocht maar was DSV ongelukkig met de laatste bal. De grootste kans was in de 22e minuut toen een voorzet van Rens vanaf links net niet door Lars binnengetikt kon worden. Kronenberg kroop naarmate de eerste helft vorderde langzaam uit zijn schulp en werd aanvallend wat gevaarlijker. In de 31e minuut kregen ze een grote kans, nadat de bal op het DSV-middenveld verspeeld werd. Vanaf rechts werd voorgezet maar gelukkig hadden de spitsen van Kronenberg het vizier vanmiddag niet al te scherp staan dus de bal ging hoog over. DSV liep daarna uit naar 0-2. Uit een hele scherpe corner van de goed op dreef zijnde Lars V., gaf Willem Jans de bal het laatste zetje (34'). Daarna kreeg Lars V. zelf ook nog een prima kans nadat Pieter Vloet een mooie steekbal op links gaf, maar helaas trof Lars geen doel. Net voor rust had de linksbuiten van Kronenberg de aansluitingstreffer op zijn schoen, na een half-gemiste bal in de DSV-achterhoede, maar opnieuw schoot hij over.

In de tweede helft kwam Kronenberg anders uit de kleedkamer. Ook zij hadden nog kansen op een periode dus ze moesten ook wel. DSV had het daar moeilijk mee en kwam in het begin moeilijk tot fatsoenlijke aanvallen. Kleinere en grotere kansen ontstonden voor de oranje mannen. Nadat ze in de 56e minuut al een goede schotkans kregen, werd in de 60e minuut zo ongeveer vrije doorgang verleend aan een Kronenberg-aanvaller. Vanaf een meter of 20 soleerde hij dwars door de DSV-verdediging heen en verschalkte ook keeper Roel Sommers (60', 1-2). Kronenberg deed er daarna nog een schepje bovenop en DSV kraakte af en toe. Wel leidde de aanvalsdrift van Kronenberg tot goede counter kansen van DSV. In de 63e minuut leek Hein Vloet te gaan scoren, na een mooie aanval van DSV, maar de keeper van Kronenberg was net wat sneller. Een minuut later werd Lars V. de diepte ingestoken door de ingevallen Nino Willems, maar opnieuw was de keeper attent. Kronenberg bleef in die fase drukken maar de DSV-defensie hield stand. In de 78e minuut had Lars V., alleen voor de keeper na een steekbal van Stijn Willems, de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar opnieuw redde de Kronenberg goalie. Ook Nino kreeg een kans vrij voor de keeper in de 86e minuut, maar ook hij faalde. Kronenberg bleef er dus in geloven en zette alles op alles in de laatste minuten. Bijna lukte het ook. Eerst redde Roel fabuleus op een afstandsschot (87') en even later kreeg hij hulp van de onderkant van de lat na opnieuw een afstandsschot (89'). Het was billenknijpen, met name omdat DSV weigerde de 1-3 te maken. Want zowel Lars V. als Stijn kregen daarna nog open kansen, maar de keeper van Kronenberg redde wederom. Het eindsignaal van de scheids kwam dan ook als geroepen. Winst binnen!

DSV maakte het vanmiddag zichzelf moeilijk door de kansen niet te benutten. Gelukkig had dat geen nadelige consequenties.

Omdat Heijen de topper tegen Merselo won (5-0) zal het kampioenschap volgende week beslist worden. Het zal lastig worden als we naar het programma kijken, maar je weet nooit. In ieder geval heeft DSV hoe dan ook een periodetitel op zak en gaat eventueel de nacompetitie in. In de derde periode staat DEV/Arcen bovenaan maar zij hebben de 2e periode al. DSV staat 2e en 3 punten voor op Merselo en Montagnards; DSV heeft dan aan 1 punt genoeg, bij verlies is het doelsaldo doorslaggevend (+8 voor DSV, +4 Montagnards en +2 Merselo). Maar als DSV verliest is Heijen sowieso kampioen en gaat hun periode over op het team dat in de eindstand de meeste punten heeft behaald en nog geen periode heeft. En dat is DSV! Deze 2e plek heeft sowieso een voordeeltje want het betekent dat je 1 ronde minder in de nacompetitie speelt. De eerste wedstrijd in de nacompetitie zou dan op zondag 11 juni gespeeld gaan worden, op De Laan.

Volgende week maandag, 2e Pinksterdag, is ook het eindfeest voor dit jaar gepland. Dit is de laatste officiële competitiewedstrijd van DSV voor dit jaar. Iedereen is welkom!