Luttelseweg 26
5975VW
SEVENUM
tel. 077-4671861

Aan 't einde stond er 1-1 op het scorebord. Gezien het wedstrijdverloop een terechte uitslag. Met name in de aantrekkelijke tweede helft kon het alle kanten op.

DSV had in het begin moeite met het gladde kunstgras in Sevenum tegen Sparta '18. Nadat de gastheren de eerste 10 minuten gas gaven, kreeg DSV grip op de wedstrijd en probeerde al combinerend van achteruit de openingen te zoeken. Pas in de 16e minuut lukte dat voor de eerste keer toen Stijn van de Broek met de knie de bal verlengde naar Stijn Willems maar zijn schot (of voorzet?) ging voorlangs. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af waar DSV wel de overhand had, zonder dat dit tot grote kansen leidde.
Na een wat rommelige fase, waarin 4, deels onnodige, gele kaarten vielen (voor beide partijen 2), kreeg DSV in de 36e minuut een vrije trap, net buiten het strafschopgebied. Teun Vloet krulde deze prachtig naast de muur, maar helaas ook net naast de kruising. Even later kwam DSV aan de andere kant goed weg toen een bal voor de goal langs hobbelde en de meegekomen linkermiddenvelder van Sparta voor bijna open goal in het zijnet schoot.

Sparta '18 drong na de thee veel meer aan en maakte het DSV lastig in de beginperiode van de levendige tweede helft. Zoals vaker, viel de goal vervolgens aan de andere kant. Rik Groot werd op links weggestuurd en die trok de bal strak voor. Een buitenkansje voor de inglijdende spits Stijn van de Broek, die de bal mooi langs de keeper tikte ('53, 0-1). Helaas kon DSV niet echt lang genieten van deze tot dan toe verdiende voorsprong. Min of meer uit het niets werd een verre voorzet vanaf links met een boogje binnengekopt door de lange spits van Sparta ('58, 1-1).
Met een paar wissels probeerde DSV daarna de wedstrijd weer in handen te krijgen. Dat lukte met mate. DSV kwam een paar keer goed door op de flanken door via Jarvi Jansen, Rik Groot en Lars Peeters, maar de eindpass was vaak net niet zorgvuldig genoeg om Stijn van de Broek goed te bedienen. Diezelfde Stijn torende bij een hoekschop voor DSV hoog boven iedereen uit, maar zijn kopbal miste net het doel. Aan de andere kant kreeg Sparta een goede mogelijkheid op de voorsprong na miscommunicatie in de DSV-defensie, maar de bal werd voor bijna open goal wild overgeschoten. Even later werd doelman Roel Sommers gered door de lat nadat hij een schot op goal van rechts door de laagstaande zon niet aan zag komen. Naar het einde toe voetbalden beide ploegen vol voor de overwinning en golfde het spel voortdurend op en neer. DSV mocht zich gelukkig prijzen dat dit in de laatste minuut net goed ging toen Willem Jans en Roel Sommers zich voor de bal èn man gooiden, toen de bal uit de kluts op een paar meter voor de DSV-goal bleef liggen.

De wedstrijd kreeg uiteindelijk een terechte uitslag. DSV had over de hele wedstrijd gezien het betere van het spel maar de bal moet dan een keer goed vallen om het verschil te kunnen maken. Sparta '18 gooide er in de tweede helft een portie extra werklust bovenop en speelde wat opportunistischer, waar DSV het soms lastig mee had.

Volgende week komt koploper Bruheze op bezoek in Sint Anthonis. Eens kijken of we voor een verassing kunnen gaan zorgen.