Ledeackersestraat 25
5846AM
LEDEACKER
tel. 0485-382247

't Was vandaag kantje boord, misschien was een gelijkspel een betere voorstelling van de verhoudingen op het veld geweest. Maar DSV ging uiteindelijk met de punten aan de haal, Excellent droop teleurgesteld af. 't Is in het verleden wel eens anders geweest....
Er was veel sfeer rondom de wedstrijd met een talrijk publiek en allerlei goede (kleurige vuurwerk potten) en minder goede acties (doel uit het veld getrokken).

Excellent liet vanaf de aftrap weten dat het niet voor niets naar De Laan gekomen was. De mannen uit Oploo probeerde met fel en fysiek spel DSV teruguit te dwingen. En de eerste 15 minuten lukte dat ook, geholpen door de wind. Veel kansen ontstonden er niet. Roel Verberk kreeg na 15 minuten een kansje en een afstandschot na 20 minuten deed het talrijke publiek opveren. Keeper (en uitblinker) Roel Sommers van DSV was echter attent. DSV had het moeilijk om tot kansen te komen. Eén goede aanval leidde na een half uur wel tot de openingstreffer. Op links was er een mooie combinatie tussen linksback Thomas Jansen en Rik Groot, die de bal doorspeelde op de Stijn van den Broek in de 16. Die kon Rik weer bereiken en zijn breedte pass zette Pieter Vloet vrij voor de Oploose goalie. Pieter ronde beheerst af (1-0, '27). In het vervolg van de eerste helft bleef DSV aandringen en had het betere van het spel. Een scherpe corner van Lars Veldpaus werd door de Oploose keeper Tijn Kroef net uit het doel getikt. Even later kon Pieter Vloet een rush vanaf eigen helft niet tot een goed einde brengen. Met 1-0 gingen beide ploegen rusten.

Na rust, toen DSV de wind in de rug had, verwachtte je een ander spelbeeld. Dat was er ook. Excellent en niet DSV drong aan. Al vrij snel kwam goalie Roel Sommers van DSV in een hachelijke situatie toen de prima leidende scheids een meespringende Excellent speler zijn gang liet gaan. Even later dacht Pieter Vloet uit een goed lopende aanval van DSV te gaan scoren, maar in directe tegenaanval kwam Roel Verberk oog in oog te staan met Roel Sommers, die opnieuw knap redde. Nadat een indraaiende vrije trap van Thomas Janssen zomaar op de Oploose paal belandde, moest Roel weer ingrijpen toen een diepe bal toevallig bij een van de Oploose voorwaartsen belandde. Na 65 minuten leek de gelijkmaker dan toch te vallen. Roel moest de bal lossen en de Oploose inzet leek over de doellijn te hobbelen. De scheids kon echter niet vaststellen dat de bal over de lijn was en dus bleef het 1-0. Excellent bleef het proberen maar naarmate de wedstrijd vorderde vloeiden daar ook de krachten weg. De laatste gevaarlijke situatie was net voor tijd voor het Sint Tunnisse doel. Na een ouderwetse scrimmage ging de bal er weer niet in. Daardoor kon DSV oplgelucht de handen in de lucht steken na pakweg 95 minuten.

Een zwaarbevochten overwinning! Excellent had misschien meer verdiend maar het was ook wel bewonderenswaardig hoe onze mannen ervoor bleven strijden. Petje af daarvoor.

Volgende week staat ONDO uit op het programma. Een mooie tegenstander om deze overwinning een goed vervolg te geven.

Foto's van de wedstrijd zijn te zien op Scootshoot.nl.