5855AD
WELL LB
tel. 0478-501886

Eén dag na de pronkzittingen in Sint Tunnis trad DSV in Well aan tegen EWC '46. Onze mannen legden een puik optreden op de mat.

Het is altijd de vraag hoe een selectie ervoor staat na zo'n dagen, zeker omdat er al om 13:00 afgetrapt werd. Maar dat was prima: op de eerste 10 minuten na, was DSV eigenlijk heer en meester op het veld.

De mannen uit Well starten voortvarend en probeerden vanaf het begin druk te zetten. DSV had het daar lastig mee. Dat veranderde toen Nino Willems uit de eerste en beste kans de 0-1 (9') binnen schoof. Rens van Tienen zette vanaf rechts voor, Nino stopte de bal onder de voet, draaide en zijn schot trof door de benen van zowel zijn tegenstander als de keeper het doel. Een echte 'Nino' goal. Het had overigens een minuut later alweer gelijk kunnen zijn toen een voorzet, door de wind gedragen, bijna in het doel vloog. Gelukkig lette keeper Roel Sommers goed op. DSV had daarna een goede periode. Een corner van Thomas Jansen draaide goed in en Willem Jans kon van dichtbij de 0-2 binnenkoppen. Thomas' voorzetten en corners waren vandaag sowieso een wapen want er ontstond regelmatig gevaar uit. Zo kreeg Rens, na een voorzet van Thomas, een goede kans maar hij schoot de bal te wild naast. EWC kwam er bijna niet meer uit. Wel ging een corner die in één keer werd ingeschoten net over het Sint Tunnisse doel. In de 31e minuut leek het 0-3 te worden. Uit opnieuw een corner van Thomas, kon Willem opnieuw inkoppen maar nu hing de lat in de weg. De wedstrijd kwam daarna wat meer in evenwicht. De enige kans in de resterende minuten kwam op naam van Pieter Vloet die, net voor rust, door de Wellse verdediging brak, maar wild over schoot.

DSV hield ook in de tweede helft het veldoverwicht. Achterin werd er, onder leiding van Benjamin van Zanten en Sem van den Bogaard, bijna niets weggegeven en de kansjes voorin kwamen. Een voorzet van Teun Vloet werd net voor de inkomende Pieter weggekopt en een schot van Nino werd goed door de keeper gepakt. Trainer Thijs Goossens, net vader geworden van zoontje Lev, begon daarna wat te wisselen. Tim Verstegen maakte zijn 'debuut' en kon dat al bijna meteen bekronen met een doelpunt. Zijn inzet, wederom uit een corner van Thomas, werd gestopt door de keeper. Tim viel sowieso goed in en stichtte met zijn snelheid regelmatig gevaar op links. Eerst gaf hij een assist op Pieter, die met een droog schot de 0-3 binnenschoot (72'). Even later kreeg Nino een niet-te-missen assist van Tim, maar die bleek toch te missen. Als DSV wat scherper was geweest in die periode was de score vast hoger uitgevallen. Het werd uiteindelijk nog 0-4 door Rens, die, net zoals Pieter, droog vanaf de 16 uithaalde (86').

Een prima overwinning vandaag. Met verzorgd voetbal en goede combinaties wist DSV EWC de wil op te leggen. Het zou mooi zijn als DSV deze lijn de komende weken door kan trekken want er komen nu andere tegenstanders aan. Om te beginnen komt aankomende week koploper Heijen op bezoek.