Ledeackersestraat 25
5846AM
LEDEACKER
tel. 0485-382247

DSV controleerde de hele wedstrijd en gaf eigenlijk niets weg. Een zeer verdiende overwinning tegen een machteloos Stormvogels. Nog 2 finales te gaan....

Elke wedstrijd is tegenwoordig een soort van finale. Er moet gewonnen worden en puntverlies is dodelijk. DSV begon geconcentreerd aan de wedstrijd en was, vanuit de controle, op zoek naar de openingstreffer. Met name op rechts, waar Rens van Tienen erg gedreven speelde, werd DSV gevaarlijk. Hij ging regelmatig gemakkelijk langs zijn man, alleen waren zijn voorzetten de eerste minuten niet altijd op maat. De ban werd na 20 minuten gebroken toen de snelheid van Pieter Vloet door de tegenstander onderschat werd. De te slappe terugspeelbal in de Stormvogels-verdediging werd door Pieter onderschept en vakkundig in de 1-0 omgezet. De wedstrijd kwam daarna wat meer tot leven. Lars Peeters kreeg na een half uur een levensgrote kans maar hij schoot de bal van dichtbij helaas over. Even later glipte Rens, nu vanaf links, opnieuw langs zijn tegenstander en zijn voorzet op maat werd door Lars Veldpaus mooi binnengekopt (41'). 2 minuten later was het al bijna 3-0 toen Lars Peeters de corner in 2-en van Thomas Jansen leek binnen te koppen. De Siebengewaldse keeper kon er zijn vingertoppen net tegen krijgen. Net voor rust viel de tegentreffer van Stormvogels. De gevaarlijke nummer 7, die verder uit de wedstrijd gespeeld werd door Benjamin van Zanten, ging op de rand van de 16 gemakkelijk liggen. Strafschop vond de scheidsrechter en 2-1 (44'). Volledig tegen de verhouding in maar gelukkig liet DSV zich hierdoor niet uit het veld slaan. Even later werd de marge opnieuw op 2 doelpunten gezet na opnieuw een aanval uit het boekje. Over rechts stoomde Stijn Willems op, hij tikte naar Rens die zijn man weer passeerde en zijn strakke voorzet werd door Lars V binnengetikt bij de eerste paal. Prachtige goal (45')! Even later min of meer hetzelfde scenario, maar Lars kon de bal net niet goed raken.

Na rust kabbelde de wedstrijd in de eerste 20 minuten een beetje verder. Stormvogels was totaal onmachtig, DSV probeerde de marge uit te bouwen maar daar zat onvoldoende overtuiging in. Trainer Thijs Goossens probeerde na 20 minuten met wissels nieuw elan in de ploeg te brengen. Dat lukte aardig want daarna ontstonden er wat meer kansen. Rens zette de kroon op zijn goede wedstrijd door, na een goede actie op links, zelf de korte hoek te kiezen (4-1, 63'). DSV had daarna de score nog veel verder uit kunnen bouwen. Een schot van Pieter spatte een paar minuten later uiteen op de lat. Keeper Roel Sommers moest nog een keer handelend optreden na een gevaarlijke kopbal, maar dat was ook wel het enige wapenfeit van de mannen uit Siebengewald in de 2e helft. De mooiste actie van de 2e helft kwam van Benjamin die op links tussen 3 spelers van Stormvogels in, als een waar slangenmens de controle hield en iedereen zijn hielen liet zien! In de 84e minuut was het bijna raak na een mooie dieptepass van Lars V, maar helaas liepen de ingevallen Jarvi Jansen en Nino Willems elkaar in de weg. Een paar minuten voor tijd kreeg Nino een tweede kans, na opnieuw een dieptepass van Lars. Helaas ging zijn lobje net naast het doel. Zo bleef het bij 4-1, een meer dan terechte overwinning.

DSV heeft nu de 2e plaats wat vaster in handen. Koploper Heijen won van SVEB (7-1 winst) maar naaste concurrenten Merselo (3-2 verlies tegen Lottum/GFC) en DEV/Arcen (0-0 tegen Meterik) lieten kostbare punten liggen. Het blijft dus superspannend met de topper tussen Heijen en Merselo op het programma volgende week.