Ledeackersestraat 25
5846AM
LEDEACKER
tel. 0485-382247

Elke voetballer weet het: als je ook mindere wedstrijden in 3 punten om weet te zetten, kom je een heel eind.

Dat was van toepassing op de wedstrijd van vandaag. DSV was in het eerste half uur de mindere van Montagnards uit Bergen. Die begonnen fel en met veel inzet aan de wedstrijd en DSV had het daar moeilijk mee. De 1-0 kwam dan ook uit de lucht vallen, nadat Bergen al een paar keer gevaarlijk voor het doel van Roel Sommers opgedoken was. Pieter Vloet ging op links goed door, zette de bal voor en onder druk van spits Nino Willems gleed een verdediger van Montagnards de bal binnen (6'). Een mooie opsteker want tot dan toe had DSV nog niets laten zien. Helaas duurde de voorsprong niet lang. Uit een corner van rechts stond de DSV-verdediging niet goed en kon de gelijkmaker van dichtbij worden binnengekopt (1-1, 12'). Montagnards hield daarna het beste van het spel en dook verschillende keren gevaarlijk op in het Sint Tunnisse doelgebied. Soms werden ze daarbij geholpen door de weifelende DSV-verdedigers die niet altijd even secuur waren in de opbouw. Rond de 30ste minuut resulteerde dit in een bal die net voorlangs ging en een schot op de paal. Daarna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. Een goed schot van Jarvi Janssen, na een rush in het midden, ging net naast. Een goede actie van Stijn Willems, na een 1-2 met Nino, belandde in de handen van de keeper, net als een kopbal van dichtbij van Pieter, na goed voorbereidend werk op links.

Met een paar wissels een paar minuten voor rust probeerde coach Thijs Goossens de wedstrijd om te draaien. Dat lukte net voor rust aardig en DSV probeerde dit na de thee verder door te zetten. Ondanks dat Montagnards af en toe gevaarlijk bleef, lukte dit aardig. Zo kon Pieter Vloet in de 46e minuut net niet afronden na een scherpe voorzet van rechts. Na 15 minuten in de tweede helft werd het wat rommeliger, ook omdat DSV door blessures moest wisselen. DSV probeerde het wel maar dat leidde niet direct tot grote kansen. Gelukkig bleef iedereen er wel in geloven, ook langs de kant. Bijna was het raak in de 73e minuut toen Pieter Bongarts een prachtige volley afleverde, na een afgeslagen corner. De Bergense keeper wist zijn schot net te keren. Vlak daarna kreeg de ingevallen Rens van Tienen een niet te missen kans op een paar meter voor de goal. Helaas stond het vizier van Rens niet op scherp vandaag zodat de bal overvloog. Dat gebeurde in de 80e minuut nog een keer toen Rens, na goed voorbereidend werk van Nino, opnieuw over schoot. De winnende goal viel opnieuw een beetje gelukkig. Na een voorzet van Lars Veldpaus kwam de afgeslagen bal precies op het hoofd van Pieter Vloet die eenvoudig de winnende treffer binnenkopte. De opluchting was te voelen op èn langs het veld. DSV speelde de wedstrijd daarna gecontroleerd uit.

Op naar de volgende wedstrijd. Aanstaande zondag staat de nummer 4 DEV/Arcen op het programma. De thuis wedstrijd liet al zien dat dit een goed voetballende ploeg is, iets wat je terug kunt zien op de ranglijst. Maar ja, makkelijke wedstrijden zijn er, gezien de stand, sowieso niet meer.