Sparrendreef 7
5807EK
OOSTRUM LB
tel. 0478-585108

DSV en periodetitels. Het lijkt wel alsof er een vloek op rust. Voor de tweede keer dit seizoen lukte het niet om de qua stand bijna perfecte uitgangspositie te verzilveren. Dus dropen de vele supporters uit Sint Tunnis na ruim 90 minuten teleurgesteld af naar huis.

DSV probeerde vanaf het fluitsignaal Oostrum onder druk te zetten. Oostrum beet fel van zich af en liet zien dat DSV de punten zeker niet kado zou krijgen. DSV had moeite om gaatjes te vinden in de Oostrumse verdediging die veel mensen achter de bal hield en de ruimtes klein maakte. Na 11 minuten ontstond het eerste kansje toen Stijn Willems de bal voorgaf maar helaas was er niemand om in te tikken. Spits Nino Willems werd veelvuldig gezocht maar zijn vizier stond vandaag niet op scherp. In de 23e minuut zette Sem van den Bogaard een bal van links strak voor, Nino kopte de bal net over. Kansen bleven verder spaarzaam. De beste was voor Oostrum toen de snelle en gevaarlijke linksvoor 2 verdedigers van DSV uitkapte en binnen leek te gaan schieten. Keeper Roel Sommers keerde het schot voortreffelijk. Zo bleef het na 45 minuten 0-0.

Na rust probeerde trainer Thijs Goossens met een extra aanvaller (Jarvi Jansen) meer druk naar voren te zetten. In de eerste 10 minuten leek dit het gewenste effect te hebben en DSV was regelmatig voor de Oostrumse goal te vinden. De openingstreffer bleef echter uit. Oostrum kreeg daarna de betere kansen, geholpen door de stevige wind in de rug en de verre uittrappen van de keeper. Een kwartier voor tijd kreeg DSV 2 goede kansen. Eerst zeilde een vrije trap buiten de 16 net over. Even later kon Nino een strakke voorzet van Thomas Jansen net niet binnenglijden. In de 78 minuut leek het dan toch te gaan gebeuren: Pieter Vloet werd na een solo onderuit getrokken in het 16 metergebied. Tot verbazing van iedereen wuifde de scheidsrechter de overtreding luchtig weg. Met 2 verse krachten in het veld (Bram Goossens en Mika Broeders) probeerde DSV daarna de goal te forceren. Helaas gebeurde het tegenovergestelde. In de 81e minuut scoorde Oostrum de 1-0 nadat de scheidsrechter het vlagsignaal van de Sint Tunnisse grensrechter negeerde. DSV probeerde daarna met man en macht de gelijkmaker te scoren en zette achter de deuren open. Het doek voor DSV viel definitief 2 minuten voor tijd, uit een uitval, na balverlies voorin: 2-0. Oostrum kon de overwinning gaan vieren.

Helaas geen feestje aan de Sint Tunnisse kant vandaag. DSV was vaak onzorgvuldig in de passing, de scheidsrechter soms opmerkelijk in zijn fluiten en te veel spelers zaten niet in de wedstrijd. De wil was er wel, de weg werd vandaag niet gevonden.

Niets is nog verloren, de competitie duurt nog even dus er zijn nog volop kansen. Volgende week wacht VIOS '38 uit Beugen en kan DSV zich revancheren.